Foredrag/konsulent

Jeg holder foredrag med afsæt i min bog om Det grænseløse forældreskab og zoomer ind på om tidens ideal for 'det gode' forældreskab og på det kulturelle og moralske landskab, som tidens forældre navigerer i.

Her viser jeg, hvordan der i dag stilles historisk høje krav til 'den gode forælder', fra både statens og markedets side, og hvordan samfundet er blevet 'besat' af det gode forældreskab og den 'rigtige' måde at opdrage og at være familie på.

Jeg inddrager bl.a. international sociologisk forældreskabsforskning, psykologiske studier af forældres mentale trivsel, min egen forskning af forældreinvolvering i skolen, observationer af 'forældreindustrien', samt fundene fra ny en undersøgelse, jeg har foretaget blandt danske forældre.

Foredraget giver et kritisk sociologisk blik på tidens forældreskab, ikke mindst ved at rette lyskeglen mod dets høje pris for forældrene - og forsøger også at bidrage med fakta og argumenter, der taler for en ny og bedre fortælling om 'det gode nok' forældreskab.

Foredraget henvender sig til de forskellige fagprofessionelle, som på den ene eller anden måde arbejder med forældre og børnefamilier, og som ønsker at blive klogere på tidens forældreskab og særligt hvordan det ser ud fra forældrenes perspektiv.

Jeg bistår også i forskellige sammenhænge med sociologisk konsulentbistand om tidens forældreskab og dets udfordringer for forældre og fagprofessionelle, samt om forældreperspektivet på statslige indsatser rettet mod forældre/familier, eksempelvis skole-hjem-samarbejdet.

Send mig en mail på maria@mariaakselvoll.dk, hvis du vil vide mere og/eller er interesseret i et foredrag/konsulentbistand.